Scandalul Dragnea-Pahonțu. Parchetul General face verificări

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea 180115_PSD_CEX_031_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Parchetul General va face verificări în legătură cu acuzaţiile aduse de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la adresa şefului SPP, Lucian Pahonţu, a informat, miercuri, Biroul de Presă al instituţiei.

liviu dragnea 180115_PSD_CEX_031_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Liviu Dragnea / Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Liviu Dragnea a afirmat, luni, la Antena 3, că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Pahonţu.

„Mai mulţi colegi mi-au zis că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât e cazul. Şeful SPP n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stănescu. Probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului", a afirmat preşedintele PSD. 

Liviu Dragnea l-a mai atacat în trecut pe Lucian Pahonțu. În noiembrie anul trecut, preşedintele PSD l-a acuzat pe şeful SPP că încearcă să facă racolări în PSD, numindu-l pe acesta „poştaşul de serviciu” de la Cotroceni. Dragnea a refuzat să facă alte precizări, spunând că pot oferi informaţii cei pe care şeful SPP i-a abordat.

De asemenea, luna aceasta, după ședința CEx în urma căreia s-a decis retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, preşedintele PSD a fost întrebat ce anume l-a schimbat pe Mihai Tudose, iar liderul social-democrat a răspuns că există într-o instituţie un „personaj veninos” care a făcut mult rău. Dragnea nu a dorit să spună despre cine este vorba, dar a dat asigurări că acest personaj nu va face acelaşi lucru şi cu următorul premier. Ulterior, secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a precizat că Liviu Dragnea s-a referit la șeful SPP.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri