Se redeschide un dosar ce îl vizează pe Dragnea? Instanța supremă amână decizia

Data actualizării: Data publicării:
dragnea-mana-ochi-_inquam_photos_octav_ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea riscă să fie cercetat de DNA într-un al patrulea dosar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, miercuri, o cerere a DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, informează Agerpres. Este vorba de finanţarea din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman a unor contracte. Beneficiarul a fost firma Tel Drum.

dragnea-mana-ochi-_inquam_photos_octav_ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit, joi, că se va pronunţa pe 1 octombrie cu privire la cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale într-un dosar care îl vizează pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea.


DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect "confirmare redeschidere urmărire penală (art.335 alin. 4 NCPP)".

Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi pe alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Marian Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală.

De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul "Tel Drum", în care este cercetat Liviu Dragnea.

În dosarul "Tel Drum" sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul Consiliului Judeţean Teleorman. 

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite, relatează Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri