Sebastian Ghiţă are voie sa vină în Bucureşti

Data publicării:
ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă şi-a început ziua cu o vizită la sediul poliţiei din Prahova. Este un drum pe care trebuie să-l facă de două ori pe săptămână ca urmare a punerii sub control judiciar. De şase zile, parlamentarul nu mai are voie să părăsească oraşul Ploieşti. Sebastian Ghiţă susţine că în acestă perioadă a avut timp să studieze acuzaţiile şi a solicitat o întrevedere cu procurorul.

Am găsit argumente care să-l facă să creadă că implicarea mea în dosarul Herţanu nu este cea pe care o suspectează. Nu înţeleg care este sensul blocării tuturor conturilor persoanelor pe care le-am cunoscut în viaţa mea. Să sechestrezi conturile unei firme fără un minim de dovezi este un abuz, nu trebuie să ne ferim de acest cuvânt. Tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută pare un fel de răzbunare. Nu cred eu că, după 15 ani de zile, statul, prin reprezentanţii lui - procurorii, descoperă că 4.000 de oameni au făcut evaziune fiscală şi îi blochează toate conturile”, spune Sebastian Ghiţă.

Deputatul s-a dus la sediul DNA din Ploieşti unde a fost primit de procurorul de caz. Rezultatul întâlnirii nu pare să fi fost cel scontat.

„Am avut o discuţie cu domnul procuror şi îi mulţumesc că m-a primit. Îmi menţin decizia de a încerca să ajung la procurorul general al României”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a încercat să-i convingă pe anchetatori să ridice sechestrul pus pe conturile unor companii care aparţin apropiaţilor săi. Nu a reuşt acest lucru. În schimb, a primit voie de la procuror să meargă două zile la Bucureşti pentru a participa la mai multe şedinte de judecată.

Procurorii DNA au decis să extindă controlul judiciar pe numele său pentru trei acuzaţii noi. Printre acestea se numără şi încercarea de a mitui alegătorii din Republica Moldova pentru ca Victor Ponta să câştige alegerile prezidenţiale de anul trecut. În cazul său, anchetatorii au aplicat, în premieră, interdicţia de a exercita funcţia de deputat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri