Sebastian Ghiţă, audiat la DNA Ploieşti: „Împiedicarea unui deputat de a merge să voteze este o chestiune care ne poate afecta pe toţi”

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Sebastian Ghiţă a spus că aşteaptă decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „Am dat o scurtă declaraţie şi rămâne să încercăm să aducem cât mai multe dovezi astfel încât lucrurile să se clarifice”, a spus deputatul.

În legătură cu susţinerea colegilor din Parlament, deputatul Sebastian Ghiţă a explicat că a primit un document pe care l-a depus la ÎCCJ. „Comisia Juridică mi-a trimis un document pe care l-am depus la Înalta Curte, şi în care poziţia mea este susţinută şi care vizează chestiunea cu întreruperea mandatului unui parlamentar şi împiedicarea acestui parlamentar de a participa la lucrările Camerei. În continuare, sunt mulţi specialişti în drept constituţional, deputaţi în Comisia Juridică, multe alte persoane care consideră că împiedicarea unui deputat de a merge să voteze este o chestiune care ne poate afecta pe toţi extrem de tare pe termen lung. Şi Curtea Constituţională s-a pronunţat, nu în ceea ce priveşte acuzaţiile penale, ci în ceea ce priveşte acuzaţiile administrative, acestea nu pot duce la întreruperea mandatului de parlamentar”, a declarat Sebastian Ghiţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri