Sebastian Ghiţă: În tot ce am făcut la Ploieşti am încercat să nu încalc legea

Data publicării:
sebastian ghita - 6842802-Mediafax Foto-Octav Ganea-2

"Am ieşit din etapa polemicilor şi a discuţiilor, dosarul a ajuns în instanţă şi, că ne place sau că nu ne place, în judecători trebuie să avem încredere, să le respectăm munca şi să aşteptăm să vedem ce decid dânşii", a declarat Sebastian Ghiţă.

Întrebat despre sponsorizarea echipei Basket Club Asesoft şi acuzaţia procurorilor că i-a dat mită fostului primar al Ploieştiului Iulian Bădescu, Ghiţă a spus că echipa de baschet este "o chestiune" cu care se mândreşte.

"Suportul către echipă, care nu este a mea, a fost acordat de Primărie, pentru că doreau şi dânşii să participe. Fenomenul era foarte bine văzut în Ploieşti şi ştiţi bine că orice primar, orice factor local încearcă să se lipească de elementele cu popularitate ridicată", a precizat Ghiţă.

"Cred că va dura ceva timp până când se vor formula apărările, până când se vor desfăşura activităţi în acest dosar", a mai arătat Ghiţă.

Acesta a intrat apoi în sediul ICCJ, unde a cerut instanţei acordarea unui nou termen pentru a-şi pregăti apărarea. Cererea a fost admisă de instanţă, care a stabilit ca discuţiile privind legalitatea şi temeinicia măsurilor preventive dispuse de procurori la trimiterea dosarului în judecată să continue în 4 august.

Deputatul Sebastian Ghiţă şi fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu au fost trimişi în judecată, în 29 iulie, de către DNA, în dosarul în care procurorii îl acuză pe Ghiţă că i-a dat lui Bădescu o casă pentru a primi finanţare de la bugetul local pentru asociaţia Basket Club Asesoft.

Sebastian Ghiţă va fi judecat pentru de dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Deputatul se află sub control judiciar până pe data de 11 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri