Sebastian Ghiţă, la Digi24: Zeci de oameni mi-au spus: Domne, ne cheamă la DNA şi nu ne întreabă decât de Ghiţă. O să dau declaraţiile martorilor în presă

Data publicării:
Sebastian Ghita-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Sebastian Ghiţă FOTO Mediafax

„Aş vrea să întreb liderii politici, pe cei din partide, de ce e rău să-ţi faci campanie electorală în Moldova. Nu a existat nicio mituire electorală, procurorul nu are nicio probă că vreun cetăţean din Moldova a primit bani sau alte lucruri de valoare pentru vot. Toate lucrurile s-au întâmplat în cadrul legii.

Procurorii fac nişte afirmaţii şi distrug vieţile unor oameni; şi nu toţi, acest procuror Onea, ca să-şi susţină afirmaţiile, a întocmit, împreună cu un expert, un raport preliminar, - în contra cercetărilor făcute de DNA Bucureşti - a tras concluzia că e vorba de bani negri. N-are nicio dovadă şi face acuzaţii grave şi mă văd nevoit să mă apăr. Acest domn nu are nicio dovadă că s-au spălat bani sau s-a făcut evaziune fiscală”, a declarat Sebastian Ghiţă.

El a adăugat totodată că a primit informaţii de la martori din dosar şi a făcut referire la înregistrările despre care a susţinut că le are de la patroni ai unor forme de construcții din Ploiești, în care aceştia relatează cum procurorul care se ocupă de dosarul său a făcut presiuni asupra lor pentru a-l denunţa.

„Zeci de oameni mi-au spus: Domne, ne cheamă la DNA şi nu ne întreabă decât de Ghiţă. Orice om a fost într-o situaţie mai dificilă a fost ameninţat că intră în închisoare. Dacă ne spui, scapi de evaziune fiscală. O să vedeţi cum o să dau şi eu declaraţiile martorilor în presă. Aceste abuzuri trebuie sancţionate şi voi apela la procurorul general pentru că nu am încredere că acest domn procuror nu mai poate fi cenzurat”, a afirmat Sebastian Ghiţă.

Citește și:

EXCLUSIV. S. Ghiță, mecanism piramidal pentru fraudă la prezidențiale. Martor: Victor Ponta era la curent
Afacerile pentru care este anchetat Sebastian Ghiță

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri