Sebastian Ghiță: Nu mă retrag din Comisia parlamentară pentru controlul SRI

Data publicării:
sebastian ghita crop - mfax

„Vă retrageți din Comisia pentru controlul SRI?

Sebastian Ghiţă: "Știți bine că viața de după revoluție a făcut ca mai mulți cetățeni ai țării cu demnități mai mari sau mai mici să fie cercetați. Așadar nu văd de ce cercetări ale procurorilor pot reprezenta o problemă. Trebuie să așteptăm ca dânșii să afle adevărul.

Intenționez să sprijin construirea unui nou partid, așa cum s-a întâmplat cu televiziunea, nu vreau să se spună că e televiziunea SRI. Poate apărea ideea și pot apărea suspiciuni că, prezent în Comisia de control, aș putea fi ajutat. Mă aștept ca odată votat domnul Hellvig să fie un factor de echilibru între forțele politice și să nu folosească serviciul ca pe un instrument politic".

Cum vedeți nominalizarea lui Eduard Hellvig?

Sebastian Ghiţă: "Îl cunosc pe Eduard Hellvig, mă așteptam din partea domnului Iohannis să facă o nominalizare de nivelul lui Maior. Numirea unui apropiat politic și membru marcant din campania electorală am văzut-o ca și cum Ponta odată președinte m-ar fi numit pe mine. Cred că ar fi stârnit ca în Bulgaria probleme pe stradă. 

Sper ca domnul Hellvig, odată votat, să fie un bărbat de stat, să uite că a fost în PNL, să uite că a fost membru în campania lui Crin Antonescu, adică trebuie să iasă din politică de tot, altfel și dumneavoastră presa și noi toți din politică vom găsi de cuviință să îi atragem atenția că nu procedează bine.

Mâine voi participa la comisia de audiere a domnului Hellvig”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri