Sechestre de 117 milioane de euro puse de DIICOT în 2015

Data publicării:
diicot 2

Aproape patru mii de persoane au ajuns anul trecut în faţa instanţelor în urma cazurilor intrumentate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Jumătate dintre acestea au fost şi rezolvare şi, în urma sentinţelor, aproape trei mii de infractori au primit condamnări definitive. Mare parte din averea acestora a ajuns sub sechestru.

Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT: „Valoarea totală a bunurilor indisponiblizate prin confiscarea specială, în 2015, 525.868.000 lei. Pentru prima dată, DIICOT a instituit măsuri asiguratorii și în alte state prin comisii rogatorii, reușind acest lucru în jurisdicție offshore.”

Anul 2015 a fost însă un an în care, dincolo de traficul de droguri ori traficul de persoane, procurorii DIICOT au avut mult de lucru pe partea de infracţiuni economice. În mare parte, este vorba despre contrabandă şi spălare de bani şi, potrivit raportului pe anul trecut, numărul dosarelor rezolvate este cu aproape 20 la sută mai mare decât în 2014. În total, 398 de cazuri dintre care 90 au fost rezolvate rapid pentru că cei inculpaţi şi-au recunoscut vina.

Doar pe acest sector, prejudiciile calculate de DIICOT se ridică la aproape 134 de milioane de euro. De altfel, de aici vin şi cele mai multe măsuri asiguratorii. Peste 108 milioane de euro din cele 117 cât a fost valoarea pentru anul 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri