Sechestru de lux. Bogaţii României şi-ar putea pierde o parte din avere

Data publicării:
ioan niculae

Cel mai elocvent exemplu este cel al lui Ioan Niculae. Cu o avere ce depăşeşte un miliard de euro, cel mai bogat român are sechestru pe avere în dosarul gazelor ieftine, pentru un prejudiciu adus statului estimat la 140 de milioane de dolari. Dacă însă va fi găsit vinovat, nu va plăti singur. Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, care are o avere de 30 de milioane de euro, are la rândul lui interdicţia de a îşi înstrăina bunurile. El este cercetat pentru abuz în serviciu şi aderare la grup infracţionat organizat.

Locul şase al topului este ocupat de o altă avere ajunsă parţial sub sechestru. Gruia Stoica este cercetat pentru presupusa privatizare ilegală a Transbordare Vagoane Marfă, o afacere cu prejudiciu de aproximativ 30 de milioane de euro.

Cel mai tânăr milionar în euro din România, Iustin Paraschiv, ar putea să rămână, la rândul său, fără o parte din avere. Este anchetat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu record, de 70 de milioane de euro.

Aproape 12 milioane de euro trebuie să achite alţi şase milionari care au fost deja condamnaţi definitiv. Este vorba despre greii fotbalului ajunşi după gratii în primăvară, pentru 12 transferuri pentru care nu au plătit taxe şi impozite.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri