Sechestru pe averea lui Gheorghe Chivorchian, secretarul suspendat al FRF

Data publicării:
chivorchian

Procurorii au date potrivit cărora Gheorghe Chivorchian ar fi prejudiciat Consiliul Județean Timiș cu aproape un milion de lei. Anchetatorii instrumentează dosarul finanțării echipei Poli Timișoara, în perioada 2007-2011, atunci când Chivorchian deținea funcția de director executiv al echipei de fotbal.

Procurorii anticorupție bănuiesc că mai mulți angajați ai CJ Timiș ar fi semnat un protocol de colaborare prin care alocau sume de bani echipei Poli Timișoara. Banii ar fi fost folosiți de Chivorchian pentru achitarea datoriilor pe care le avea echipa la acea vreme, însă documentele falsificate de acesta arătau că sumele erau folosite pentru salariile jucătorilor.

Acuzațiile care i se aduc sunt de complicitate la abuz în serviciu, fals și uz de fals. Însă secretarul suspendat al FRF spune că va aduce dovezi despre cum s-au cheltuit acei bani.

Gheorghe Chivorchian a ajuns la sediul DNA Timişoara însoţit de avocatul său. Omul de afaceri părea destul de relaxat, iar înainte de a ajunge în faţa procurorilor, a stat de vorbă cu jurnaliştii.

Întrebat care sunt acuzaţiile care i se aduc, acesta a răspuns: „Sunt vizavi de cheltuirea acestor sume şi eu, în calitatea pe care am avut-o atunci, să vin să justificăm”.

După două ore petrecute în faţa procurorilor, fostul secretar al FRF s-a ales cu sechestru pe opt imobile deţinute în judeţul Neamţ. Printre acestea se numără şi casa părinţilor săi din localitatea Slobozia, unde locuiesc acum rudele sale.

Pe lângă aceste imobile şi terenuri, Gheorghe Chivorchian mai deţine în municipiul Piatra Neamţ şi un apartament de 85 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri