Sari la conținut

Sechestru pe o clădire a lui Dan Șova

Foto: Agerpres 

Procurorii anticorupţie au instituit măsuri asiguratorii pe o clădire din Bucureşti care îi aparţine politicianului şi care este estimată la aproape 3 milioane de euro.

În acest dosar, senatorul este cercetat în arest la domiciliu, fiind eliberat în urmă cu trei zile din arestul preventiv.

Dan Șova este acuzat că a pus presiune pe directorul CET Govora să semneze ilegal un contract de asistenţă juridică, deşi compania de stat avea angajaţi şase jurişti.

Senatorul a spus la demararea cercetărilor că este nevinovat şi că DNA nu are suficiente probe care să dovedească faptul că ar fi pus presiune pe fostul director general al CET Govora astfel încât acesta să semneze, în două rânduri, un contract de asistenţă juridică de tip abonament cu o anumită casă de avocatură.

Procurorii DNA spun însă că există astfel de probe din declaraţiile date de angajaţii CET Govora, dar şi de directorul general, Mihai Bălan, care a recunoscut acele presiuni făcute atât direct de Dan Şova, cât şi indirect prin intermediul reprezentanţilor administraţiei locale din judeţul Vâlcea, indicându-l pe fostul preşedinte al consiliului judeţean Ion Cîlea.

Pe aceeași temă