Sechestru pe stocurile Lukoil, al treilea benzinar din România

Data publicării:
lukoil-mfax

Anchetatorii suspectează Lukoil de spălare de bani, prejudiciul fiind evaluat la 118 milioane de euro. Totodată, ei susțin că grupul petrolier s-a sustras de la plata unor taxe în valoare de 112 milioane de euro.

Procurorii au luat deja măsuri pentru recuperarea prejudiciului de la Lukoil. Au pus sechestru pe petrolul şi carburanţii care se află stocaţi în spaţiile de depozitare ale companiei Oil Terminal.

Ambasada Rusiei, prima reacţie în ancheta Lukoil: „Suntem foarte îngrijoraţi”

Oficialii Lukoil nu au dorit să comenteze, dar surse din cadrul companiei spun că decizia procurorilor va crea probleme în aprovizionarea benzinăriilor pe care grupul rusesc le are în România. Compania ar putea aduce carburanți de la rafinaria pe care o deține la Burgas, Bulgaria.

Lukoil este al treilea cel mai mare distribuitor de carburanţi din Romania, dupa OMV Petrom si Rompetrol. Compania deţine o reţea de peste 300 de benzinării la noi în ţară. Cele mai multe sunt în Bucureşti, Ilfov şi Timiş.

Sechestrul pus de procurori s-ar putea reflecta în preţul carburanţilor.

Compania Lukoil a început procedurile de închidere a rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești. Au fost înştiinţate autorităţile locale, dar şi Garda de Mediu Prahova.

Anul trecut, Lukoil a avut în România pierderi de aproape 51 de milioane de lei. Compania are de onorat şi 47 de contracte cu statul român, în valoare totală de 85 de milioane de euro. Pe lista clienţilor se află Senatul, Camera Deputaţilor, Ministerul Sănătăţii sau Ministerul Afacerilor Externe, dar şi companii de stat Romgaz, Transelectrica, Poșta Română, CFR Călători sau RATB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri