Sechestrul asupra Lukoil, ridicat parţial. Directorul companiei se află sub control judiciar

Data publicării:
lukoil-sigla poarta-1

Rămâne, în schimb, sechestrul pe clădiri, în timp ce șeful Lukoil a fost plasat sub control judiciar.

Decizia intervine după ce luni premierul Victor Ponta i-a atenționat pe procurorii care anchetează dosarul de evaziune fiscală de la Lukoil, cerându-le să aibă grijă de angajaţii grupului petrolier, deşi a precizat Victor Ponta, nu vrea să influenţeze activitatea anchetatorilor.

Sechestru pe stocurile Lukoil, al treilea benzinar din România

Sindicatul şi directorul general ai Petrotel-Lukoil îi solicitaseră premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activităţii şi deblocarea conturilor companiei, spunând că astfel pot fi plătite salariile celor 2.500 de angajaţi, pot fi achiziţionate materiale şi pot fi plătiţi furnizorii.

Și Ambasada Rusiei a reacționat luni în cazul Lukoil. Reprezentanța diplomatică a transmis, într-un comunicat de presă, că evenimentele desfăşurate în jurul rafinăriei „Petrotel”, care aparţine companiei petroliere ruseşti „Lukoil”, şi atmosfera creată în jurul acestei situaţii creează îngrijorare.

Grupul Lukoil este bănuit de procurori de evaziune fiscală și spălare de bani. Ridicarea sechestrului pe conturile și carburanții pe care îi are depozitați în Portul Constanța a fost luată în urma audierilor care au avut loc luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri