Secretar de stat în Ministrul Educației, pus sub învinuire în dosarul Cutezătorii

Data publicării:
gabriel ispas

Gabriel Ispas, secretar de stat în Ministerul Educației, este pus sub învinuire în dosarul Cutezătorii. Este dosarul în care sunt cercetați deja fostul ministru Mihnea Costoiu și omul de afaceri Dinu Pescariu.

Gabriel Ispas a fost joi dimineața la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul Cutezătorii. Decizia procurorilor vine ca urmare a faptului că pe contractul semnat în 2009, un act adițional la o înțelegere semnată inițial în 2004 între Ministerul Educației și fundația Dinu Pescariu, apare și semnătura lui Gabriel Ispas. La momentul respectiv era șeful direcției juridice din Ministerul Educației.

Însă, Gabriel Ispas susține că această semnătură nu-i aparține și a solicitat o expertiză grafologică.

În dosarul Cutezătorii mai sunt cercetați fostul tenismen Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de aproximativ 93 de milioane de euro, după ce fostul tenismen a plătit o chirie subevaluată.

Dinu Pescariu e acuzat că a pus ilegal mâna pe baza sportivă "Cutezătorii", pentru care a plătit o chirie de 9.000 de euro pe lună.

În opinia Curţii de Conturi, preţul corect era 1 milion de euro pe lună, în condiţiile în care baza sportivă are peste şase hectare şi e în cartierul Floreasca, o zonă bună din Sectorul 2.

Mihnea Costoiu e acuzat de abuz în serviciu, în timp ce Dinu Pescariu de instigare la această infracţiune. Ambii sunt cercetaţi sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri