Secretarul general al Consiliului Europei cere României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția înainte de a schimba Codul penal

Data actualizării: Data publicării:
Nobel Peace Prize Award Ceremony, Oslo
Foto: Guliver / GettyImages

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a cerut „tuturor părților implicate să aștepte Opinia Comisiei de la Veneția și să o ia în calcul înainte ca orice alt pas să fie făcut pentru amendarea Codului penal și Codului de procedură penală”, potrivit unui comunicat de presă citat de G4Media.ro.

Nobel Peace Prize Award Ceremony, Oslo
Foto: Guliver / GettyImages

Cer tuturor părților implicate să aștepte opinia Comisiei de la Veneția și să țină cont de aceasta înainte de a face alți pași pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală”, arată secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, într-un comunicat de presă.

Această reformă riscă să încalce obligațiile internaționale ale României, în special Convenția Consiliului Europei privind corupția, așa cum arăta raportul ad hoc al Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO). În calitate de stat membru al organizației noastre, România este obligată să respecte”, se arată în comunicat.

Thorbjorn Jagland amintește că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut, în 28 iunie, opinia Comisiei de la Veneția.

Alături de recomandările GRECO, aceasta ar trebui să ajute la găsirea celei mai bune soluții pentru a rezolva chestiunile create de propunerile de modificare, în concordanță cu standardele europene și cu angajamentele europene ale României”. Consiliul Europei urmărește îndeaproape evoluțiile din România”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri