Ședință după scandalul Victor Ponta - Laura Codruţa Kovesi

Data publicării:
pontache

Mărul discordiei: banii recuperaţi de stat de la cei condamnaţi în instanţă.

Schimbul de replici a pornit după ce Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a anunţat la bilanţul instituţiei că statul român va fi mai bogat cu 310 milioane de euro. 

Practic, în urma hotărârilor judecătoreşti din 2014, această sumă va fi confiscată şi recuperată. La scurtă vreme, premierul a anunţat că doar 10 la sută din suma anunţată de DNA intră în bugetul statului.

Adică în loc de 310 milioane, statul a reuşit să recupereze doar 31 de milioane de euro. Cireaşa de pe tort a fost declaraţia şefilor Finanţelor, care spuneau că adevărul e undeva la mijloc.

Că legea nu e bună și sunt probleme ce ţin de birocraţie. Șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală au avut şi un exemplu.

Încă din perioada 2010-2012, instituţia trebuie să confişte bani din peste 8200 de dosare, iar în anul 2014 au primit încă 1600 de decizii ce trebuie executate. Doar că e greu, iar şedinţa de astăzi ar trebui să găsească soluţii pentru o executare mai rapidă a dosarelor.

DNA: V. Ponta creează o confuzie gravă legat de recuperarea prejudiciilor

BILANŢUL DNA. Codruţa Kovesi: Interesul mediatic nu poate fi oprit sau cenzurat. Pentru că anchetele au vizat oameni ce păreau de neatins am fost atacaţi public constant

K. Iohannis, la bilanţul DNA: Recuperarea prejudiciilor este obligatorie, nu opţională. Gradul de 10% este inacceptabil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri