Sari la conținut

Șef de la Jandarmerie, reținut pentru luare de mită

Adjunctul şefului Jandarmeriei Cluj, Ioan Doru Popescu, a fost reţinut pentru că ar fi primit aproape 3.000 de euro mită de la subalterni pentru a le angaja rudele. Discreţia nu a fost punctul forte al acestei tranzacţii ilegale, întrucât cei doi viitori angajaţi ai Jandarmeriei au fost singurii care au promovat concursul cu nota maximă, 10.

masina jandarmerie

La data de 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru i-a pretins suspectului Chiorean Daniel Gheorghe suma de 1.000 de euro, iar inculpatului Bojan Vasile, suma de 2.000 de euro, pentru ca în schimb să le faciliteze rudelor celor doi să promoveze proba scrisă. În cursul aceleiaşi zile, 21.10.2016, inculpatul Popescu Ioan Doru a primit de la Chiorean Daniel Gheorghe suma de 900 de euro, iar de la Bojan Vasile 2.000 euro”, se arată într-un comunicat al DNA.

Suspectul Budelecan Mihai Vasile a intermediat contactul dintre Popescu Ioan Doru și Bojan Vasile, ajutându-i practic pe cei doi să comită infracțiunile de luare de mită respectiv dare de mită.
La data de 23.10.2016, cu o zi înainte de susținerea testării scrise, inculpatul Popescu Ioan Doru le-a pus la dispoziție suspectului Chiorean Daniel Gheorghe și inculpatului Bojan Vasile cele două variante de răspuns aferente testului grilă pe care candidații Chiorean Felician Cornel și Bojan Raluca Delia l-au susținut la data de 24.10.2016 la sediul I.J.J. Cluj. În urma susținerii testării scrise, cei doi candidați au luat nota maximă, fiind, de altfel, singurii care au obținut nota 10.00 și au fost în cele din urmă declarați admiși, promovând astfel concursul organizat pentru ocuparea celor două posturi vacante de subofițer administrativ în cadrul acestei unități”, se mai spune în comunicatul citat.