Şefa DNA: Un dosar Tel Drum a fost închis în 2010

Data actualizării: Data publicării:
dragnea kovesi, receptia ziua frantei_inquam photos
Foto: Inquam Photos / George Călin

Laura Codruța Kovesi a acordat un interviu pentru ziare.com în care vorbește despre dosarele deschise pe numele lui Liviu Dragnea și dezvăluirile RISE Project în legătură cu Tel Drum.

dragnea kovesi, receptia ziua frantei_inquam photos
Foto: Inquam Photos / George Călin

 

Șefa DNA a confirmat că a existat un dosar Tel Drum care a fost închis în 2010, dar spune că nu a citit „în mod special” acel dosar și a evitat să confirme sau să infirme dacă avea legătură cu Liviu Dragnea.

Laura Codruța Kovesi a subliniat că cel puțin în perioada de când a venit la conducerea instituției, în 2013, DNA „nu investighează modul în care o persoană dobândeşte o avere sau cum îşi gestionează averea. Noi investigăm dacă există fapte de corupţie legate de felul în care şi-a dobândit averea sau modul în care şi-o gestionează, modul în care îşi exercită funcţia publică”, a spus Laura Codruța Kovesi. Ea a atras atenția, în context, că în ceea ce privește averea dobândită, „există şi alte instituţii care trebuie să verifice acest lucru”, referindu-se la ANI (Agenția Națională de Integritate).

Șefa DNA a fost întrebată dacă instituția pe care o conduce are posibilitatea de a lua urma acelor acțiuni la purtător, despre care se bănuiește acum că ar fi o sursă de corupție.  „Putem verifica multe, problema este că informaţiile trebuie transformate în probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigaţii financiare, despre conturi, despre active, despre acţiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe”, a punctat Laura Codruța Kovesi. „Putem verifica orice informaţie legată de bani şi circuite financiare”, a completat ea.

Întrebată dacă, prin urmare, acţiunile la purtător nu sunt o „crimă perfectă”, șefa DNA a răspuns scurt:  „Nu sunt”.

Mai multe detalii, pe ziare.com.

Citiți și: 

Dragnea: Sunt ţinta lui Kovesi. Cei din instituţii să ştie că nu sunt amnezic

De ce a trecut Dragnea la amenințări

MAKING OF. RISE Project povesteşte cum a săpat după averea lui Dragnea din Brazilia

Plângere la DIICOT împotriva lui Dragnea, după dezvăluirile Rise Project

De ce Dragnea e intangibil. Explicaţia lui Băsescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri