Șefa ICCJ, replică usturătoare pentru Tăriceanu: Există o coadă mare la demisii. Acord prioritate

Data actualizării: Data publicării:
tarcea cross

Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reacţionează după ce Tăriceanu şi Dragnea au criticat-o pentru că a mers la Cotroceni la consultările preşedintelui cu magistraţii. Referitor la demisia cerută de şeful Senatului, Cristina Tarcea a precizat că există o coadă atât de mare, încât probabil o să-i vină şi ei rândul, doar că ea acordă prioritate la coadă. Şefa Curţii Supreme l-a înţepat astfel pe Tăriceanu, care a sărit rândul la Permise în urmă cu doi ani.

Îmi vine puţin să zâmbesc atunci când unii încearcă să îmi dea lecţii despre drepturile omului. În secolul 21 aud declaraţii în care se dau directive judecătorilor cum şi ce să facă. În secolul 21 aud declaraţii că ar trebui reîncriminate insulta şi calomnia, aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui desfiinţate hotărâri judecătoreşti irevocabile”, a declarat Cristina Tarcea, vineri dimineață.

Întrebată dacă România este pregătită să respecte obligaţiile pe care și le-a asumat pe plan internaţional, șefa instanței supreme a răspuns: „Acesta era sensul discuţiilor şi declaraţiile pe care le-am făcut şi care probabil au provocat atâtea manipulări şi atâtea speculaţii.”

Eu nu comentez declaraţiile politicienilor, lumea trebuie să fie foarte conştientă de faptul că judecătorii, toţi, au suficientă verticalitate ca să nu fie influenţaţi în soluţiile lor de declaraţii şi să judece numai potrivit probelor din dosar”, a adăugat Cristina Tarcea.

În ceea ce privește modificările din Justiție prin ordonanțe de urgență, ea a spus că „OUG este rezultatul unei atribuţii de delegare legislativă conferită Guvernului, dar nu operează în orice condiţii”.

„Ar exista o urgenţă justificată doar pentru implementarea deciziilor CCR care nu au fost implementate prin măsuri legislative, dar ăsta nu este un pretext pentru a profita de aceste decizii pentru a adopta şi alte măsuri care nu au făcut obiectul analizei CCR”, a subliniat Tarcea.

Referitor la cerea președintelui Senatului de a demisiona, Cristina Tarcea a răspuns: „Vreau să vă spun că în ceea ce priveşte datul demisiei, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane, probabil când o să îmi vină şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate la coadă.”

Tocmai am povestit. Din păcate în secolul 21 ajung declaraţii care erau făcute în secolul 20. Orice ratificare a unui act internaţional e binevenită, dar nu fără a face un serios studiu de compatibilitate, pentru că consecinţele vor fi acelea pe care le vedeţi şi astăzi”, a menționat președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Răspunsul preşedintelui ICCJ vine în contextul în care, în urmă cu doi ani, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat intrând în sediul Serviciului Permise Auto pe uşa din spate, înainte de deschiderea programului, iar oamenii aşteptau la coadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Ryan Reynolds, cuvinte emoționante pentru Michael J. Fox, care suferă de Parkinson: „El cade mult pentru că...