Șefa Misiunii Băncii Mondiale, jefuită. Un fost director de bancă, reținut

Data publicării:
euro mediafax-7

Anchetatorii au o pistă în cazul acţiunilor în valoare de 200.000 de euro, care au dispărut din contul şefei Misiunii Băncii Mondiale în România. Trei persoane au fost reţinute astăzi, la Sibiu, iar alte cinci sunt cercetate în stare de libertate. Potrivit procurorilor, capul reţelei este fostul director al Băncii Agricole din Sibiu.

Potrivit anchetatorilor, pentru ca infractorii să scoată acţiunile de la Societatea de Brokeraj, s-au folosit de un act de identitate fals şi au avut contribuția unei femei cu înfăţişare apropiată de ce a oficialului Băncii Mondiale. Surse din interiorul anchetei susţin că Ana Maria Mihăescu ar fi sesizat furtul acţiunilor în luna aprilie a acestui an în momentul în care şi-a verificat tranzacţiile financiare la Bursă. Şefa misiunii Băncii Mondiale în România a observat atunci că-i lipsesc câteva sute de mii de euro dintr-un cont de investiţii.

Mai mult, ultima tranzacţie fusese făcută în luna februrie, printr-o societate de brokeraj la care femeia nu avea cont. Imediat, femeia a alertat poliţia şi Autoritatea de Supraveghere Financiară. Ana Maria Mihăescu nu și a recuperat suma pierdută. Ancheta autorităţilor s-a încheiat abia după șapte luni, când au reuşit să îi identifice pe făptaşi şi să îi reţină. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare pentru fraudă financiară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri