Sari la conținut
News Alert

Șefii Poliției Timiș și primarul din Recaș au fost arestați preventiv

ACTUALIZARE. Şeful IPJ Timiş şi adjunctul său, şeful poliţiei rutiere judeţene, primarul din Recaş, şeful poliţiei şi cel al poliţiei locale din acest oraş au fost arestaţi preventiv.


Acuzaţiile care li se aduc sunt de trafic de influenţă, abuz în serviciu, dare şi luare de mită şi şantaj. Pe lângă cei patru, au fost reţinuţi azi-noapte doi ofiţeri din cadrul Serviciului Rutier din Timişoara, dar şi şeful Poliţiei Recaș și cel al Poliției Locale.

Procurorii au dispus reţinerea acestora după aproximativ șapte ore de audieri. Toți cei opt vor fi prezentaţi astăzi magistraţilor din Timişoara cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii care nu se conformau ordinelor venite de la vârf erau detaşaţi în alte localităţi. În căutarea probelor, oamenii legii au ridicat zeci de cutii cu documente de la primăria din Recaş.

Primarul localităţii Recaş, Teodor Pavel, este acuzat de procurori că în perioada campaniei electorale prezidenţiale le-a cerut şefilor de la Poliţie să îşi instruiască agenţii să nu dea amenzi, ci recomandări cu cine să voteze. Edilul tocmai se mutase de la liberali la social-democraţi şi ar fi vrut să îşi arate devotamentul faţă de partid, spun anchetatorii. Procurorii au aflat că poliţiştii care nu se conformau erau detaşaţi în alte localităţi. În căutarea probelor, oamenii legii au ridicat zeci de cutii cu documente de la primăria din Recaş.

În căutarea probelor la sediul Poliţiei Rutiere, procurorii au descoperit un alt caz revoltător. Anul trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a gonit pe Autostrada 1, între Lugoj şi Nădlac, pe contrasens şi a forţat o şoferiţă să se izbească de parapet, ca să îl evite. Anchetatorii spun că şeful poliţiei rutiere i-a sfătuit pe colegii de la autostrăzi să închidă dosarul cu autor necunoscut.

Procurorii anticorupţie au chemat la audieri mai mulți martori, agenţi de poliţie din Recaş şi Lugoj, plus comisari de la Serviciul Rutier Timiş.