Şeful ASF, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut de DNA. Atribuţiile sale vor fi preluate de Daniel Dăianu

Data publicării:
dan radu rusanu 5514610-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-3

ACTUALIZARE 15.30. Atribuţiile lui Dan Radu Ruşanu vor fi preluate de Daniel Dăianu.


Dan Radu Ruşanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, faptă comisă de fostul ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, pentru care procurorii au cerut astăzi aviz pentru începerea urmăririi penale.

Procurorii au probe că Dan Radu Ruşanu ar fi întocmit, în fapt, proiectul ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 93/2013, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, precum şi pentru modificarea Legii nr. 136/1995, privind asigurările şi reasigurările în România.

Totodată, el a avizat proiectul de lege, care a fost ulterior adoptat în şedinţa de guvern.

Cunoscând faptul că Tudor Daniel George, la acea dată vicepreședintele sectorului de supraveghere a asigurărilor, nu îşi echivalase studiile efectuate în afara ţării, a impus şi a obţinut modificarea legislaţiei, în sensul introducerii, ca şi condiţie, pentru a ocupa funcţia de membru al Consiliului A.S.F., experienţa profesională în domeniul financiar a instituţiilor de credit şi/sau a instituţiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor”, spun procurorii.

În acest mod, Ruşanu Radu Dan a urmărit şi a obţinut, foloase necuvenite, prin încălcarea normelor de drept, aducând vătămări, atât instituţiei Autorităţii de Supraveghere Financiară, care, ca organism administrativ autonom de specialitate, trebuie să funcţioneze, guvernat de principiul transparenţei instituţionale, cât şi lui Tudor Daniel George”, potrivit documentelor DNA.

Dan Radu Ruşanu va fi prezentat instanţei Tribunalului Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri