Șeful BCCO Constanţa, retrogradat. Aurelian Pavel a fost sancţionat pentru neregului în activitate

Data publicării:
aurelian pavel

În urma acestei anchete Corpul de Control nu a putut stabili cu exactitate dacă acesta a primit în timpul serviciului unele cadouri în schimbul unor favoruri.

În schimb, inspectorii au constatat că Aurelian Pavel a avut mai multe abateri de-a lungul timpului. Astfel la finalul anchetei interne s-a decis aplicarea unei sancţiuni disciplinare, mai exact trecerea într-o funcţie inferioară până la gradul profesional pe care acesta îl deţine.

Contactat de reporterii Digi24 Constanţa, comisarul Aurelian Pavel a spus că va contesta aceastî măsură.

„Voi contesta această măsură, atât pe cale ierarhică (la nivelul MAI – n.r.), cât şi în instanţă. Sunt dezamăgit de faptul că, încă o dată, aflu din mass-media hotărâri şi decizii interne. Cred că după 23 de ani dedicaţi Poliţiei Române, din care nouă ani la comandă unor structuri de Combatere a Crimei Organizate, cu rezultate de excepţie singulare în istoria Poliţiei Române, după câştigarea în doi ani consecutivi de către Brigada pe care o conduc a titlului de "Poliţistul anului" la categoria "Combaterea criminalităţii organizate" pentru cazurile "Tonele de cocaină" şi "Cazul Bahaian", aveam dreptul măcar la respect”, a declarat Aurelian Pavel.

De asemenea, retrogradat a fost și șeful serviciului antidrog din BCCO Constanța, Cristian Lipan.

În schimbul păstrării funcţiilor, poliţiştii de aici le-ar fi oferit şefilor din Poliţia Română sacoşe cu peşte şi sticle cu băuturi fine, potrivit declaraţiilor unui ofiţer sub acoperire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri