Sari la conținut

Șeful CJ Constanța, eliberat. Nicușor Constantinescu va fi cercetat sub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu este liber. El va fi cerecetat sub control judiciar după ce instanţa a respins cererea DNA de a-l aresta preventiv. Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 30 de milioane de euro.

În acelaşi caz a fost arestat pentru 30 de zile şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

„S-a admis recursul pe care l-am făcut împotriva propunerii de arestare pentru 29 de zile. Judecătorul m-a ascultat și m-a audiat timp de trei ore și jumătate. Am adus toate contraargumentele și dovezile vizavi de aberațiile și de tot ceea ce se scrisese în rechizitoriu. Spre lauda justiției române, judecătorul a avut puterea să nu accepte prelungirea termenului pentru reținerea și arestarea mea preventivă”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu a fost reținut miercuri, fiind suspectat de fapte de corupție. Șeful Consiliului Județean Constanța este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene.

Baronul de Constanţa a fost ridicat azi pentru a doua oară în două luni de mascaţi, la ordinul procurorilor DNA. După ce i-au controlat casa şi biroul de la Consiliul Judeţean, anchetatorii l-au urcat în dubă şi l-au adus la Bucureşti pentru audieri. După el, a fost adus şi şeful direcţiei judeţ.

Nicuşor Constantinescu este cercetat în mai multe dosare. Într-unul dintre ele este acuzat că ar fi sponsorizat ilegat cu zeci de milioane de lei mai multe cluburi sportive fără perfomanţe. Anul trecut, el s-a opus unui control al Curții de Conturi, când a refuzat să ofere documentele cerute pentru a fi controlate.