Șeful CJ Constanța, eliberat. Nicușor Constantinescu va fi cercetat sub control judiciar

Data publicării:
52d6d41195f9cf4755000000-1

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu este liber. El va fi cerecetat sub control judiciar după ce instanţa a respins cererea DNA de a-l aresta preventiv. Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 30 de milioane de euro.

În acelaşi caz a fost arestat pentru 30 de zile şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

„S-a admis recursul pe care l-am făcut împotriva propunerii de arestare pentru 29 de zile. Judecătorul m-a ascultat și m-a audiat timp de trei ore și jumătate. Am adus toate contraargumentele și dovezile vizavi de aberațiile și de tot ceea ce se scrisese în rechizitoriu. Spre lauda justiției române, judecătorul a avut puterea să nu accepte prelungirea termenului pentru reținerea și arestarea mea preventivă”, a declarat Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu a fost reținut miercuri, fiind suspectat de fapte de corupție. Șeful Consiliului Județean Constanța este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau prelungit autorizaţii de construire a unor centrale eoliene.

Baronul de Constanţa a fost ridicat azi pentru a doua oară în două luni de mascaţi, la ordinul procurorilor DNA. După ce i-au controlat casa şi biroul de la Consiliul Judeţean, anchetatorii l-au urcat în dubă şi l-au adus la Bucureşti pentru audieri. După el, a fost adus şi şeful direcţiei judeţ.

Nicuşor Constantinescu este cercetat în mai multe dosare. Într-unul dintre ele este acuzat că ar fi sponsorizat ilegat cu zeci de milioane de lei mai multe cluburi sportive fără perfomanţe. Anul trecut, el s-a opus unui control al Curții de Conturi, când a refuzat să ofere documentele cerute pentru a fi controlate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri