Sari la conținut

Şeful de la Resurse Umane din Oficiul de Cadastru Bucureşti, reţinut pentru luare de mită

FOTO: MediafaxFoto

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au reţinut joi pe Iulian Bocşe, şeful Biroului Resurse Umane şi Relaţii cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Anchetatorii urmează să ceară, vineri, Tribunalului Bucureşti, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Iulian Bocşe.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal, în stare de libertate, Dan Constantin Cuzuc, pentru dare de mită şi instigare la abuz în serviciu, şi Simona Elena Toader, pentru complicitate la dare de mită şi la instigare la abuz în serviciu, informează Mediafax.

Potrivit ordonanţei de reţinere, Iulian Bocşe ar fi pretins de la Dan Constantin Cuzuc suma de 15.000 de euro, în schimbul favorizării Simonei Toader la un concurs de promovare organizat în septembrie 2014. Din această sumă, Iulian Bocşe ar fi primit de la Cuzuc aproximativ 5.000 de euro.

"Totodată, rezultă suspiciunea rezonabilă în sensul că Bocşe Iulian, şef al Biroului resurse umane şi relaţii cu publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi membru al comisiei de concurs desemnate pentru concursul organizat în septembrie 2014 (organizat pentru ocuparea unor posturi vacante de execuţie în cadrul instituţiei menţionate), şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul desfăşurării concursului menţionat, pentru a obţine promovarea acestui concurs de către Toader Simona Elena", au stabilit procurorii.