Şeful DGA, acuzat de plagiat, a învins în instanţă Ministerul de Interne

Data actualizării: Data publicării:
180627_CATALIN_IONITA_DNA_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Șeful DGA, Cătălin Ioniță. Foto: Inquam/Octav Ganea

Şeful DGA a învins, în instanţă, Ministerul de Interne. Chestorul Cătălin Ioniţă a obţinut plata retroactivă a sporului pentru titlul de doctor, deşi este acuzat că a plagiat teza de doctorat cap-coadă. Lucrarea sa este în atenţia Consiliului naţional de atestare a diplomelor. 

180627_CATALIN_IONITA_DNA_09_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Cătălin Ioniţă şi-a obţinut doctoratul, suspectat ca ar fi un plagiat masiv, la Academia de Poliţie în anul 2014. Pentru că, timp de doi ani, Poliția Română - el fiind atunci șeful investigatorilor de criminalitate economică - nu i-a plătit sporul lunar pentru acest titlu a acționat instituția în instanță.

S-a judecat doi ani cu Inspectoratul de Poliție. În septembrie 2018 a câştigat definitiv la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a decis ca acestuia să îi fie plătiți retroactiv banii pe perioada 2014 - 2016.

Suma pe care o va încasa chestorul acuzat de plagiat nu este deloc de neglijat, atunci sporul se calcula în felul următor: 15% din solda lunară brută, asta însemna câteva sute de lei lunar. Acum indemnizaţia este şi mai mare. Un angajat cu doctorat din Ministerul de Interne poate ajunge la peste 1.000 de lei în plus la salariu- pentru că se calculează 50% din salariul minim brut.

Teza chestorului se află în analiza CNATDCU, care trebuia să dea deja o decizie. Dar verdictul întârzie să apară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri