Șeful DIICOT: 4.770 de dosare ar trebui închise dacă intră în vigoare Codurile penale modificate

Data actualizării: Data publicării:
daniel horodniceanu diicot agerpres_8138148
Foto: Agerpres

Procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, susține că peste 4.700 de dosare vor fi închise în cazul în care modificările Codurilor penale intră în vigoare.

Daniel Horodniceanu a vorbit despre „închiderea intempestivă a unui număr de 4.700 de dosare, ca urmare a dispoziției potrivit căreia dosarele în care dacă după un an nu  fost începută urmărirea penală in personam vor trebui închise”. „4.770 de dosare, cred”, a adăugat el.

Întrebat ce se mai intâmplă cu plângerea penală la adresa premierului Viorica Dăncilă, șeful DIICOT a spus: „Este în lucru. Știu că s-au făcut solicitări pe 6 iunie și așteptăm rezulatele”. Întrebat dacă au fost transmise informaţiile solicitate de la SRI, şeful DIICOT a răspuns: „Din ce ştiu eu, nu au venit răspunsurile, dar trebuie verificat”.

Adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind Codurile penale este exclusă, potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

După ședința comună a grupurilor PSD și ALDE, jurnaliștii au vrut să afle de la președintele PSD dacă rămâne, totuși, posibilă varianta angajării răspunderii Guvernului. „Nu, nu e vorba de asumarea răspunderii. E nevoie de a grăbi procedurile în Parlament”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat ce s-a schimbat de vineri încoace, în condițiile în care nu puțini au fost social-democrații care au vorbit explicit despre variantele OUG și angajarea răspunderii, liderul PSD a spus: „S-a discutat foarte clar să nu mai lăsăm loc la întârzieri. Asta s-a discutat foarte clar și aicea au dreptat, că nu mai are rost să tot lungim, să tot lungim, să tot lungim în condițiile în care au fost dezbateri, totul a fost public, s-a discutat cu argumente, au fost consultări cu toate ONG-urile care au venit acolo, cu alte instituții din statul român. Până la urmă este o comisie parlamentară care trebuie să încheie un raport”.

Citiţi şi: ”Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea. Elementul cheie”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri