Șeful interimar al SRI, Florian Coldea, reclamat la DNA. Elena Udrea îi aduce acuzații extrem de grave

Data publicării:
elena udrea la digi 5

 

Actualizare 20:50 Reacția SRI: Nu comentăm alegaţii defăimătoare produse în contextul luptei anticorupţie.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat că instituţia pe care o reprezintă nu doreşte să se pronunţe asupra „alegaţiilor” şi „acuzaţiilor defăimătoare” exprimate de Elena Udrea, „în contextul intensificării luptei anticorupţie”.

Sava a fost întrebat care este poziţia SRI faţă de acuzaţiile exprimate de Elena Udrea la adresa directorului interimar al SRI, Florian Coldea.

„Referitor la alegaţiile exprimate în spaţiul public cu privire la activitatea SRI şi a reprezentanţilor acestuia, precum şi consecvent principiilor şi misiunii sale profesionale, în acord cu atitudinea public exprimată în ultimii 10 ani, Serviciul nu se pronunţă cu privire la declaraţiile unor suspecţi aflaţi în urmărire penală, cu atât mai mult la situaţia unor dosare penale la a căror iniţiere şi instrumentare a contribuit”, a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI pentru Mediafax.

„De asemenea, nu putem să nu remarcăm faptul că aceste acuzaţii defăimătoare la adresa Serviciului şi a reprezentaţilor acestuia apar în contextul intensificării luptei anticorupţie, activitate la care SRI are o contribuţie majoră şi pe care, alături de alte instituţii abilitate, o va desfăşura în limitele legii şi competenţelor sale, cu determinare, în continuare”, a mai spus Sava.


Actualizare 20.00. Jurnaliștii de la HotNews.ro au emis o erată în care se precizează că Laura Codruța Kovesi NU a fost reclamată la DNA.

ERATĂ: În textul inițial se arată că Elena Udrea a depus denunț și pe numele Laurei Codruța Kovesi, dar informația a fost imprecisă: denunțul e doar pe numele lui Florian Coldea, Udrea a spus că a menționat-o și pe Kovesi, fără a elabora în ce context a menționat-o. A fost o eroare redacțională, a fost remediată”, se arată în mesajul jurnaliștilor de HotNews.


Actualizare 19.20. Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o primă reacție la reclamația Elenei Udrea.

„Nu e prima dată când suspecții din dosare fac declarații denigratoare la adresa mea și nu le comentez”, a declarat Laura Codruța Koveși pentru Digi24.

DNA a confirmat, însă, existența denunțului făcut de Elena Udrea.

Elena Udrea susține că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, „are o foarte bună relație” cu directorul interimar al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea.

„Dl. Coldea este cel care, în acest moment, deține această putere, pentru că, pe de o parte, deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor, pe de altă parte are o foarte bună relație cu dna Kovesi. Și vă spun eu, care am intervenit în numirea dnei Kovesi în funcția de procuror DNA”, a spus Elena Udrea în interviul acordat HotNews.ro.

Transcript interviu Elena Udrea pentru HotNews.ro.

Dan Tăpălagă: În ce sens ați intervenit?

Elena Udrea: În sensul în care dl Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi. 

Dan Tăpălagă: Cum adică a fost o propunere a domnului Coldea?

Elena Udrea: Adică dl Traian Băsescu evident că o susținea pe Codruța Kovesi, dar ea era plecată între timp din țară.

Cristian Pantazi: Era la Bruxelles, trimisă a Guvernului.

Elena Udrea: Da. Și cel care a propus revenirea dânsei a fost dl Coldea.

Dan Tăpălagă: De unde ați scos informația asta, cine v-a spus asta?

Elena Udrea: La acel moment, această discuție - dar, încă o dată spun, a fost un nume pe care și-l dorea și președintele foarte mult, dar ideea ca dânsa să se întoarcă de acolo a venit de la Florin Coldea. 

Dan Tapalagă: Păi adineauri ați spus că dvs. ați susținut-o.

Elena Udrea: Nu, eu am spus că eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruța Kovesi. 

Dan Tăpălagă: Păi, stați puțin. Ori Traian Băsescu a susținut-o, ori dvs, ori Florian Coldea, că nu se mai înțelege nimic în clipa asta?

Elena Udrea: Am spus că propunerea ca dânsa să se întoarcă de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Băsescu și-a dorit foarte mult ca Codruța Kovesi să fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru. 

Dan Tăpălagă: Dar cine v-a spus toate astea?

Elena Udrea: Păi, faptul că Victor Ponta nu dorea era evident și știam de la președinte. Dar era evident, pentru că spunea pe toate părțile că nu dorește. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruței Kovesi în funcție.

Dan Tăpălagă: Când?

Elena Udrea: Într-o seară, în 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuiește. Am discutat atunci cu dl. Ponta și unul din argumentele pe care le avea, obiecțiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele. 

Citiți și: 

Elena Udrea spune că a primit de la Alina Bica informații despre un dosar pe care aceasta îl instrumenta
Elena Udrea: Puterea vine de la SRI. Acolo sunt informații despre „scheletele din dulap”. La fel era și pe vremea lui Băsescu
C. T. Popescu: Nu sunt acuzațiile Elenei Udrea. Sunt relatări de la diverse persoane: un mort, fostul ei soț și acest domn Ghiță

Elena Udrea îl acuză pe Florian Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa și îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea România TV.

Citiți și:

Cine este Florian Coldea

Ea susține că banii au fost dați de Dorin Cocoș prin intermediul fiului său, Alin Cocoș.

DNA a început joi urmărirea penală în cazul Elenei Udrea pentru spălare de bani și fals în declarații de avere, dosar disjuns din dosarul Microsoft.

În interviul HotNews.ro, Elena Udrea a făcut acuzații grave la adresa lui Florian Coldea, Codruța Kovesi și Sebastian Ghiță. Întrebată care sunt dovezile pe care își bazează denunțul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declarațiile lui Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan (Pinalti) - ambii urmăriți penal în dosarul Microsoft și aflați în arest preventiv, ale lui Culiță Tărâță (fostul șef al CJ Neamț, acum decedat) și pe informații de la Sebastian Ghiță.

Elena Udrea a mai spus că Tărață i-ar fi spus că Florian Coldea i-a cerut să direcționeze, prin intermediul unor firme, sume de bani către o companie de realizare a sondajelor de opinie, fără să spună numele casei de sondaje. 

Mesajul Elenei Udrea, după ce a fost pusă sub control judiciar: „Nu mi-am verificat fostul soț”

Procurorii anticorupție o acuză pe Elena Udrea că a știut că soțul său de la acel moment, Dorin Cocoș, ar fi obținut sume de bani din traficul de influență realizat în dosarul Microsoft, iar acești bani ar fi fost fost investiți într-o firmă din care Udrea însăși a încasat dividende.

(Video: Interviul acordat de Elena Udrea pentru HotNews.ro)

Citiți și:
Afacerile lui Dorin Cocoș, trambulina către influență politică
Elena Udrea, prima vizită la Poliție: „Nu știam ce face Alin Cocoș”
Dorin Cocoș, reţinut într-un nou dosar, pentru o mită de 16 milioane de euro


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri