Şeful interimar al SRI, Florian Coldea, va fi audiat săptămâna viitoare în Comisia de Control a SRI

Data publicării:
FLORIAN COLDEA SPETZ COMPUS

Decizia a fost luată de parlamentari în cadrul unei şedinţe de urgenţă, după acuzaţiile aduse de Elena Udrea la adresa conducerii Serviciului.

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii a stabilit ca până la data audierii reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare.

Conform unui comunicat al comisiei, temele audierii vor fi: „perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României în anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri; analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI; analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public in ultimele zile.

Un alt subiect care va fi discutat de comisie cu membrii conducerii SRI va fi analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI”.

Elena Udrea a lansat, începând de vineri, acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea. Preşedintele Comisiei de control SRI a declarat duminică agenţiei Mediafax că audierea conducerii interimare a SRI va fi precedată de o anchetă internă în cadrul serviciului cu privire la afirmaţiile Elenei Udrea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri