Șeful Poliției Române: Am încercat de 100 de ori să îl încarcerăm pe A. Năstase, medicii s-au opus

Data publicării:
adrian nastase mediafax-1

Şeful Poliţiei le-a explicat acum judecătorilor că în seara zilei de 20 iunie 2012, a aflat de la ministrul de Interne de atunci, Ioan Rus, că fostul premier era agitat. Adrian Năstase tocmai aflase că a fost condamnat în dosarul „Trofeul calității” şi va merge la închisoare.

Chestorul Petre Tobă i-a asigurat pe magistraţi că poliţiştii care au mers atunci să îl încătuşeze pe fostul premier au respectat legea şi ordinele primite de la superiori.

„Ministrul Ioan Rus m-a sunat să-mi spună că a vorbit cu Adrian Năstase, care a spus că e acasă. Ministrul mi-a comunicat că Năstase era agitat, nu era în regulă. Mi-a sugerat să trimit o ambulanţă în apropierea casei lui Adrian Nastase”, a spus Petre Tobă, șeful Poliției Române.

În seara zilei de 20 iunie, fostul premier ar fi încercat să se sinucidă. Ulterior, medicii legişti au arătat că rănile suferite de Adrian Năstase nu i-au pus viaţa în pericol.

Şeful Poliţiei, martor în procesul lui Şerban Brădişteanu, i-a indicat acum drept vinovaţi pentru încarcerarea întârziată a condamnatului pe medicii de la Spitalul Floreasca, fără a da nume însă.

„Eu aproximez că au fost făcute, în cele 6 zile, în jur de 100 de demersuri pentru punerea în executare a mandatului”, a mai spus șeful Poliției Române.

Medicul Şerban Brădişteanu a refuzat să îl predea pe Adrian Năstase, timp de o săptămână, motivând ca acesta este cardiac şi că şocul condamnării i-ar putea fi fatal.

Pare echilibrat, dar ştiţi cum este... (n.r. - reporter: Va beneficia de consiliere psihologică?) Consiliere şi tratament”, a spus Șerban Brădișteanu pe 21 iunie 2012.

Instanţa supremă i-a chemat la audieri şi pe legiştii care au întocmit expertiza medicală în cazul lui Adrian Năstase dar şi pe poliţiştii care au fost implicaţi în acest caz. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri