Sari la conținut

Seiful cu averea lui Darius Vâlcov, plimbat în aproape tot județul Olt. Localnic: „A fost prost, trebuia să le țină în Elveția”

Slatina. Pe o stradă oarecare, unde la numărul 91 este o vilă cu gard înalt de metal. În spatele acestui gard, în 2011, a fost adusă o comoară. Deputatul Daniel Bărbulescu le-a povestit procurorilor cum a ajuns seiful la el. A primit un telefon de la Darius Vâlcov, care l-a rugat să îl ţină în casă.

Patru ani a stat seiful în această casă. Imobilul a aparținut lui Daniel Bărbulescu, iar acum aici locuiește socrul său”, relatează Adina Șandru, reporter Digi24.

Vecinii habar n-aveau ce ascundea familia Bărbulescu în casă. Şi nici pe Vâlcov nu l-au văzut pe stradă, deşi procurorii spun că a venit de mai multe ori în casa deputatului să umble la seif.

„Păi la ce le-a mai adus aici, lingourile de aur? A fost prost, trebuia să le țină în Elveția, nu?”, spune un localnic.

Pe 12 martie 2015, Vâlcov îi cere lui Bărbulescu să mute seiful la primarul din Vitomireşti. Dar edilul de acolo nu a vrut să aibă de-a face cu un asemenea cartof fierbinte. El nu recunoaşte nici măcar că i s-a propus să ţină seiful.

„Nu am nicio legătură, nu am discutat nici cu domnul senator, nici cu domnul deputat Bărbulescu absolut nimic despre ceea ce am auzit la televizor”, se apără Robert Rotea, primarul din Vitomirești.

Aşa că seiful a ajuns în comuna Osica de Sus, la alţi apropiaţi ai ministrului Vâlcov. Aici a fost găsit de procurori.

Fina Bărbulescu: Ați preluat o informație care... Doamne ferește....

Reporter: Vreți să spuneți că n-a fost aici?

Fina Bărbulescu: Despre ce vorbiți?

Reporter: Despre un seif cu 3 kilograme de aur, tablouri de Renoir. Nu știți nimic? Nu l-ați văzut?

Fina Bărbulescu: Nu. Vreti să mă lăsați în pace?

Nici la Osica oamenii nu au avut habar de comoara care a stat câteva zile în satul lor.

„Eu nu mi-aduc aminte că l-am văzut... Cred că Darius... nu cred că are rude prin Osica. Nu l-am văzut niciodată”, declară Ion Ciocan, primar în Osica de Sus.

„Noi muncim până nu mai știm de noi și ei să fure”, spune mâhnit un sătean.

Procurorii au găsit în seif 90.000 de dolari, 1.300.000 lei, 3 lingouri de aur a câte 1 kilogram fiecare şi două tablouri, plus o pictură pe lemn.