Senat: Comisia juridică a respins solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Florian Bodog

Data publicării:
Florian Bodog portret
Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere a solicitării procurorilor de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual.

„Astăzi am procedat la audierea domnului senator Bodog în cadrul cererii de efectuare a urmăririi penale solicitate de Parchetul General. A fost o audiere în care domnul Bodog și-a prezentat punctul de vedere. A răspuns la întrebările mai multor senatori. A clarificat din punctul de vedere al domniei sale lucrurile care trebuiau clarificate și în final a fost supus votului. Au fost nouă colegi prezenți, cinci voturi au fost împotrivă, două voturi pentru și două abţineri. Plenul este suveran în această cerere, dar în Comisia juridică nu a fost întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil. Noi vom întocmi un raport în care vom explica solicitarea Parchetului, apărarea domnului senator și faptul că în urma votului au fost întrunite doar două voturi pentru urmărirea penală”, a declarat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, la finalul audierii.

El a adăugat că raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în ședința Biroului permanent al Senatului de luni, iar apoi în plen.

Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Sursa: Mediafax

Redactare G. Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri