Senator condamnat. Instanţa i-a confiscat suma cu care s-a autopremiat

Data actualizării: Data publicării:
Sorin-Lazar-Senator

Senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr a fost condamnat de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Judecătorii au mai dispus ca senatorului să i se confişte 15.000 de lei. Decizia este definitivă.

Sorin-Lazar-Senator

Sorin Constantin Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii DNA în decembrie 2014, după ce, pe când era primar al comunei Strunga, din judeţul Iaşi, în perioada 2008-2009, ar fi dispus aprobarea, fără nici o bază legală, a plăţii mai multor sume de bani, fără a încasa facturi, pentru mai multe lucrări de construcţii publice efectuate fără licitaţie.

Mai mult, Lazăr a dispus plata a 4.929 lei, reprezentând premii anuale, în cuantum de 2.638 lei pentru sine şi 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14 ianuarie 2009, “după ce inculpatul Lazăr Sorin Constantin a dobândit calitatea de senator”, arăta DNA.

În acelaşi dosar, contabilul primăriei Strunga, Constantin Petruşcă, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Procurorii au susţinut că toate aceste sume de bani au fost avizate de Petruşcă, în calitate de contabil şi persoană desemnată să exercite controlul financiar preventiv în cadrul primăriei Strunga, fără existenţa unui angajament legal şi cu încălcarea prevederilor legale.

În cursul urmăririi penale, primăria comunei Strunga a comunicat că unitatea administrativ teritorială nu se constituie parte civilă în procesul penal.

Aceasta este a doua condamnare pentru senatorul PSD Sorin Constantin Lazăr. În 2014, el a fost condamnat la şase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind acuzat de Agenţia Naţională de Integritate că şi-a angajat fiul la biroul parlamentar din Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri