Senator PSD urmărit penal. Soţia sa ar fi promis locuri de muncă în schimbul unor sume de bani

Data publicării:
alexandru cordos fb2

ACTUALIZARE 16.56. Senatorul Alexandru Cordoș este urmărit penal pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor DNA, începând din noiembrie 2014, suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influența pe care ea și soțul său, Cordoș Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și a altor instituții publice, să obțină cumpărătorilor de influență posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În perioada ianuarie – aprilie 2015, în activitatea sa infracțională suspecta Cordoș Mihaiela Lucia a fost sprijinită și de fiica-sa Cordoș Andreea Alexandra, care cunoștea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-și trafica influența pe lângă diferite persoane din instituțiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordoș Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de muncă al unei persoane și i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical în cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.

În alte două rânduri, suspecta Cordoș Andreea Alexandra a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-și trafica influența pe lângă membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj.


Mihaiela Cordoș este angajată a Spitalului Județean Cluj. Ea s-ar fi folosit de numele soțului ei, senatorul Alexandru Cordoș, pentru a promite locuri de muncă în spital sau în alte instituții și cerea bani pentru a media angajările.

Potrivit procurorilor, aceasta cerea sume de bani de la mai multe persoane interesate să obțină un loc de muncă în cadrul Spitalului Județean Cluj, fie de asistent, fie de medic, sau un loc de muncă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Mihaiela Cordoș susținea că are influență la conducerea acestor instituții și solicita bani de la persoanele interesate de locuri de muncă. Aceasta chiar ar fi primit de la opt persoane sume între 800 și 1.500 de euro sau între 3.000 și 10.000 de lei, potrivit procurorilor.

Aceștia mai spun că au date potrivit cărora Mihaiela Cordoș i-ar fi promis unei persoane un post de suplinitor și i-ar fi spus că soțul ei are influență la conducerea inspectoratului școlar și că va interveni personal în favoarea acelei persoane.

Procurorii urmează să o audieze pe Mihaiela Cordoș. Nu este exclus să fie audiat și Alexandru Cordoș, cel puțin în calitate de martor, pentru a le spune procurorilor dacă soția sa i-a cerut să facă acele intervenții despre care vorbea Mihaiela Cordoș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri