Sari la conținut

Senatorul care a înfiinţat "Primăria Constănţenilor" la el acasă, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare

 

Gigi Chiru - Foto Facebook

Decizia a fost luată de instanţa supremă.

Hotărârea poate fi contestată. Apelul va fi analizat de un complet de cinci judecători.

În acest caz, Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru a fost amendată penal cu 5.000 de lei.

Parlamentarul Gigi Chiru a fost trimis în judecată, în 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie. 

Conform sursei citate, alegătorii ar fi trebuit să meargă cu bonurile medicale la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Gigi Chiru la locuinţa sa. Acolo, datele lor de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla Fundaţiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Bonul validat era apoi remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar astfel beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale tipărite au fost decontate la farmaciile cu care Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru încheiase protocoale de colaborare.