Senatorul Niculae Bădălău, urmărit penal pentru trafic de influență

Data publicării:
niculae badalau la dna

Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu, este acuzat de procurorii DNA că ar fi protejat o grupare infracțională care ar fi făcut un prejudiciu de 50 de milioane de euro.

Procurorii au dispus începerea urmării penale faţă de Niculae Bădălău, pentru trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).

Conform rezoluției de începere a urmăririi penale, „există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi”.

Mai mult, susțin procurorii, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.

„În aceeaşi perioadă, învinuitul Bădălău Niculae a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta nu a desfășurat nicio activitate în cadrul societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată”, se arată într-un comunicat al DNA, care precizează că în cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar și cu alte fapte.

Lui Niculae Bădălău i s-au adus azi la cunoştinţă acuzaţiile.

El a negat că are legătură cu activitatea infracțională a membrilor grupării, nu știe despre ce este vorba și că nu a fost citat de procurori. Totodată, senatorul a spus că nu o cunoaște pe Angela Nicolae, procuror la Parchetul General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri