Sentința definitivă în dosarul ICA se dă mâine. Dan Voiculescu riscă 10 ani de închisoare cu executare

Data publicării:
dan voiculescu - 6933970-Mediafax Foto-Octav Ganea

Actualizare 17.21. Judecătorul Camelia Bogdan a decis să nu aprobe nicio solicitare a mass-media de transmitere sau  înregistrare audio sau video a pronunțării sentinței.


Actualizare 15.35: Gheorghiță Mateuț, avocatul lui Dan Voiculescu, este nemulțumit de timpul mult prea scurt privind pronunțarea sentinței în acest dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. 

Este un termen extrem de scurt. Îngrijorarea mea este că instanța nu avea timp să studieze concluziile finale depuse astăzi”, a spus Gheorghiță Mateuț, pentru Digi24.


Mâine se va da sentința finală într-o ședință publică, decizia judecătorilor fiind definitivă. Deocamdată nu se știe ora la care inculpații vor afla decizia judecătorilor. 

Preşedintele fondator al Partidului Conservator este judecat pentru spălare de bani, faptă pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut o pedeapsă de zece ani de închisoare. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În ultimul cuvânt dat inculpaţilor în dosarul ICA, Gheorghe Mencinicopschi a spus că nu vrea ca familia sa să ajungă în stradă, Corneliu Popa a rugat instanţa să ţină cont că are o fetiţă cu probleme de sănătate, iar Sorin Pantiş a susţinut că în dosarul judecat nu există prejudiciu.

Dan Voiculescu a fost condamnat în primă instanță la cinci de închisoare.

Dosarul ICA

În dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi cumpărat, cu puţin peste 100.000 de euro, mai bine de 3,5 hectare de teren care aparţineau ICA, deci statului. Preţul plătit de societatea lui Dan Voiculescu, spun procurorii DNA, ar fi fost de 75 de ori mai mic decât cel real. Prejudiciul creat astfel depăşeşte 60 de milioane de euro, bani pe care Ministerul Agriculturii vrea să îi recupereze în urma procesului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri