Șerban Mihăilescu, acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul în care e judecat Tăriceanu

Data actualizării: Data publicării:
mihailescu

DNA s-a sesizat din oficiu pentru mărturie mincinoasă în cazul declaraţiei date de fostul senator şi secretar general al Guvernului Şerban Mihăilescu în dosarul în care preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu este judecat în legătură cu retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. Prin urmare, ICCJ a decis, la termenul de marţi, amânarea cauzei pentru data de 5 septembrie.

În acest dosar, Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă, alături de Prinţul Paul, Remus Truică şi Tal Silberstein.

Nici Dan Andronic şi nici un alt martor în acest dosar, Robert Roşu, nu au venit la termenul de marţi, motiv pentru care a fost solictată citarea lor cu mandat de aducere.

Instanţa a respins amânarea cauzei pentru o altă oră în cursul zilei de marţi, la acelaşi complet fiind programate mai multe dosare, inclusiv cele ale lui Dan Şova, Gabriel Oprea şi Liviu Dragnea. Prin urmare, cauza a foat amânată pentru 5 septembrie, scrie News.ro.

Şerban Miihăilescu a fost audiat ca martor a termenul anterior al procesului, din 23 mai, declarând că nu a lucrat niciodată cu Tăriceanu şi că s-a întâlnit cu acesta de două ori - la nunta lui Dan Andronic şi în Israel, unde fusese invitat de Andronic şi de Nicolae Dumitru. Întrebat de procurorul DNA dacă în 2006 a fost la locuinţa lui Tal Silbestein împreună cu Tăriceanu, aşa cum a declarat în faza dosarului de urmărire penală, Şerban Mihăilescu a susţinut că nu a fost niciodată acasă la cetăţeanul israelien şi că a fost o „neînţelegere” atunci când a făcut acea declaraţie.

Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului a început în 14 martie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce, pe 10 februarie, instanţa a decis că procesul poate începe pe fond, respingând definitiv cererile şi excepţiile formulate de preşedintele Senatului.

Preşedintele Senatului a fost audiat în acest dosar în 11 aprilie, când le-a spus magistraţilor instanţei supreme că a încetat relaţiile de consultanţă politică cu Tal Silberstein şi Dan Andronic în 2008, când aceştia au început să îl consilieze pe Traian Băsescu, dar s-au mai întâlnit între 2008 şi 2014, doar pentru a discuta politică.

Tăriceanu a spus că nu a minţit când a spus că nu a vorbit cu Remus Truică despre tranzacţionarea terenurilor Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov, iar prinţul Paul probabil că i-a făcut plângere penală pentru că l-a considerat potrivnic acţiunilor sale şi după ce aflase că foloseşte în public faţă de el epitetul „bastard”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri