Sari la conținut

Sergiu Băhăian, condamnat la 12 ani de închisoare cu executare, pentru că a înşelat opt firme

O nouă condamnare pentru Sergiu Băhăian (foto stânga) / FOTO: MediafaxFoto

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Sergiu Băhăian la 12 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, precum şi la cinci ani interzicerea unor drepturi civile. S. Băhăian fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la zece ani de închisoare, potrivit Mediafax.

Dan Negureanu a primit tot o pedeapsă de zece ani de închisoare cu executare, Edward Marian Mărculescu a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare, iar Tene Fluture va executa trei ani şi patru luni de închisoare, în timp ce Călin Mircea Roşu a fost achitat.

Instanţa i-a obligat pe inculpaţi la despăgubiri civile, astfel: Băhăian, Negureanu, Mărculescu, Vasilache şi Fluture trebuie să plătească, în solidar, societăţii Bavaria Leasing IFN SA suma de 595.553,35 de lei; Vasilache şi Fluture - 86.428,73 de lei societăţii Policolor SA şi 86.916 lei SC Romcarton SA; Fluture - 75.404,27 lei societăţii Yldiz General Forest SRL, 35.308,59 lei SC Ircom Serv SRL şi 19.394 de lei SC Vlasa Tur SRL.

Într-un alt dosar, Sergiu Băhăian a fost condamnat, în 14 octombrie, tot de Curtea de Apel Bucureşti, la 25 de ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, din care mai făceau parte 14 persoane, printre care şi Edward Marian Mărculescu şi Dan Negureanu. Băhăian şi ceilalţi membri ai grupării au fost judecaţi în acest dosar pentru că au înşelat 35 de firme şi au produs fraude de peste două milioane de euro.

Băhăian execută în prezent şi o pedeapsă de 26 de ani de închisoare primită în 2013 într-un alt dosar.

În dosarul în care a fost condamnat definitiv miercuri, după trei ani şi opt luni de judecată, Sergiu Băhăian a fost acuzat de procurorii DIICOT de înşelăciune, fals şi uz de fals, fapte pe care le-a comis împreună cu Dan Negureanu, Edward Marian Mărculescu, Gheorghe Vasilache, Călin Mircea Roşu şi Fluture Ţene.

Băhăian şi complicii lui au înşelat cu aproximativ 700.0000 de lei opt firme din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Braşov şi Prahova, de la care au luat autoturisme de lux în leasing sau alte mărfuri, folosind file CEC şi bilete la ordin fără acoperire.