Sindicatele din penitenciare pregătesc o plângere penală pe numele lui Tudorel Toader, pe care îl acuză de abuz în serviciu

Data publicării:
tudorel toader 2

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) spune că pregăteşte o nouă plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, sindicaliştii susţinând că angajaţii din penitenciare nu îşi primesc banii pentru orele suplimentare pentru că ministrul întârzie semnarea unui ordin, scrie News.ro. 

Într-un comunicat de presă transmis marţi, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor spun că, deşi ministrul Justiţiei a avut peste trei luni la dispoziţie pentru a clarifica modul în care trebuie plătite orele suplimentare pentru angajaţii din penitenciare, aceştia nu îşi primesc banii pentru orele suplimentare pentru că Tudorel Toader întârzie semnarea unui ordin.  

"În urma protestelor organizaţiilor sindicale, în Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie. În consecinţă, la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justiţiei. În plus, angajaţii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016-2018 pentru care trebuie găsită o soluţie legislativă şi bugetară. Guvernul trebuie să plătească această datorie de peste 10,5 milioane de euro angajaţilor din penitenciare", spun liderii FSANP.

Ei îl avertizează pe ministrul Justiţiei că nerespectarea legii în ceea ce priveşte plata orelor suplimentare efectuate şi nerecuperate în termen de 60 de zile îi va pune în situaţia de a depune o nouă plângere pentru abuz în serviciu sau, după caz neglijenţă în serviciu, împotriva ministrului Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri