Situaţie unică. Om al străzii, arestat la domiciliu

Data publicării:
avocatul poporului ciocanel facebook

În prima zi a săptămânii, un echipaj de poliţie din Bucureşti a observat un tânar ce părea suspect deoarece căra o butelie de gaz. Legitimat, bărbatul s-a dovedit a fi un personaj cercetat pentru furt şi care trebuia sa fie în arest la domiciliu. Dar cum, în realitate, domiciliul declarat era unul fictiv, bărbatul de 23 de ani a fost dus la Centrul de Servicii Sociale "Sf. Ioan".

Ionuţ Voicu, coordonatorul centrului: „Are documente, dar este un om al străzii. Scrie o adresă pe buletin, dar e ultima lui adresă, unde a locuit. Apropiaţi nu are, nu are aparţinători. Îl putem ţine până când vorbim cu cei de la Poliţie şi o să spună ce vor să facă cu el în continuare. Deocamdată, pe perioada iernii şi apoi o să vedem ce putem să facem. Este o situaţie unică, este un caz mai special, cum aţi zis şi dumneavoastră, e prima dată când vedem un astfel de caz”.

Cosmina Simenan, director DGASMB: „Este la izolare acum, până vom tranşa cu birourile juridice astăzi dacă îl vom putea ţine în continuare acolo sau nu”.

Spre deosebire de ceilalţi oameni ai străzii care stau câte cinci în cameră, suspectul "arestat la domiciliu" a fost cazat singur.

Ionuţ Voicu, coordonatorul centrului : „E acelaşi tratament, un pat, un duş, trei mese pe zi, la fel ca ceilalţi. Este o cameră ca toate celelalte”.

Bărbatul riscă acum o măsură mai dură, cum ar fi arestul preventiv, pentru că a minţit în faţa instanţei cu privire la domiciliul său. Procurorii vor decide dacă fac sau nu această solicitare instanţei. Deocamdată, responsabilii de la centrul social nu îl pot nici păzi, nici opri să plece de acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri