Șoferul prins cu ajutorul Facebook a fost arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
SOFER UCIGAS N19 _fara sursa

Daniel Marius Văitiș, tânărul de 23 de ani care a accidentat mortal o femeie, după care a fugit de la locul faptei, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată marți de Judecătoria Sectorului 3 și nu este definitivă.

Pe 24 august, pe strada Energeticienilor din București, s-a produs un accident rutier în urma căruia o femeie a decedat, ulterior, la spital. Concret, în jurul orei 6,30, în timp ce se deplasa cu un autoturism marca Opel, Daniel Marius Văitiș a lovit o femeie care se angajase în traversarea străzii. În urma accidentului, victima a suferit leziuni care ulterior au provocat decesul acesteia. Șoferul a părăsit locul accidentului, el neavând permis de conducere.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au început atunci cercetările în vederea depistării autorului. În urma datelor și informațiilor obținute, la data de 26 august, în jurul orelor 23,00, a fost identificat, în zona Pieței Rahova, autoturismul care ar fi fost implicat în eveniment, precum și un bărbat, de 23 de ani, care s-ar fi aflat la volan și care ar fi produs accidentul.

Polițiștii au emis, pe 27 august, o ordonanță de reținere și propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă a autorului accidentului, identificat în persoana lui Daniel Marius Văitiș.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, însă un procuror de la acest parchet nu a fost de acord cu reținerea șoferului și a dispus punerea în libertate a lui Daniel Marius Văitiș, pe motiv că nu sunt probe împotriva acestuia.

„La aceeași dată, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 a dispus respingerea propunerii de sesizare a Judecătoriei Sectorului 3 cu luarea măsurii arestului preventiv, deoarece din mijloacele de probă administrate până la acel moment în cauză nu rezulta suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunea pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. Totodată, s-a dispus punerea de îndată în libertate a inculpatului”, susțin reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, potrivit Agerpres.

Ulterior, polițiștii de la Rutieră au identificat probe noi, iar procurorii au dispus, pe 28 august, aducerea lui Daniel Marius Văitiș cu mandat. Acesta a colaborat cu anchetatorii și a participat la administrarea probelor necesare în dosar.

Nici de această dată procurorii nu au dat ordonanță de reținere pe numele lui Daniel Marius Văitiș, pe motiv că, pe 27 august, a fost emisă o ordonanță cu același obiect, iar, conform art. 209 Cpp, în aceeași cauză nu se poate dispune luarea măsurii reținerii pentru aceleași fapte.

Procurorii au decis punerea în mișcare a acțiunii penale față de Daniel Marius Văitiș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, ucidere din culpă și părăsire a locului accidentului și au cerut Judecătoriei Sectorului 3 emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri