Sorin Alexandrescu cere să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara

Data publicării:
sorin alexandrescu 5844566-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

Sorin Alexandrescu a părăsit în jurul ore 9:15 sediul Judecătoriei Sectorului 1, pentru că magistrații au amânat decizia în ceea ce privește ridicarea interdicției de a părăsi țara până la ora 12. Atunci directorul Antena Group va afla ce decizie au luat judecătorii.

Traseul dosarului

Procurorii spun însă că, în perioada 16 aprilie - 24 mai, directorul Antena Group l-a ameninţat în repetate rânduri pe administratorul RCS-RDS cu publicarea unei anchete jurnalistice cu scopul de a-l convinge să semneze un contract comercial privind retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor Antena Group. Posturile trustului au difuzat de peste două sute de ori un promo care anunţa ancheta jurnalistică incendiară, însă materialul nu a mai fost difuzat niciodată. Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv și ulterior eliberat de Tribunalul Bucureşti.

Șeful Antena Group este învinuit de șantaj, dar este cercetat în libertate. El a fost prima persoană cercetată în acest dosar, ulterior ancheta fiind extinsă în cazul Cameliei Voiculescu şi Intact Group, dar şi al unui adjunct al şefului ANAF.

Şeful Antena Group a stat trei zile în arest preventiv, fiind acuzat că a şantajat un reprezentant RCS-RDS, administratorul Ioan Bendei. Anchetatorii susţin că Alexandrescu a folosit drept instrument de şantaj un contract încheiat între RCS-RDS şi firma lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, act pe care l-ar fi obţinut de la Garda Financiară.

Procurorii susţin că Sorin Alexandrescu i-a cerut reprezentantului RCS-RDS să semneze un contract de retransmisie prin satelit a programelor grupului Antena prin satelit. În caz contrar, contractul cu firma lui Dumitru Dragomir ar fi fost făcut public. Ca să facă presiuni, el ar fi dispus difuzarea pe posturile Antena Group a unor promo-uri despre o presupusă anchetă jurnalistică. Procurorii anticorupţie au depus la dosar mai multe interceptări ale convorbirilor.

În același dosar sunt urmăriți penal Dan Voiculescu și Antena 3, pentru complicitate la șantaj, în dosarul în care erau deja cercetăți Camelia Voiculescu și firmele Intact Publishing și Antena Group.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri