Instanţă: Sorin Blejnar rămâne în arest

Data actualizării: Data publicării:
SORIN BLEJNAR_ANAF_2010_AGERPRES crop
Foto: Agerpres

Apar noi detalii despre probele strânse de anchetatori în dosarul fostului preşedinte ANAF, Sorin Blejnar. Fostul şef al Fiscului i-ar fi cerut complicelui său, director de Achiziţii, să strângă bani pentru partidul de la guvernare, PDL, prin comisioane încasate de la firmele ce încheiau contracte cu instituţia. Astăzi, Sorin Blejnar a încercat să convingă instanţa să fie judecat în libertate. Fără succes însă, magistraţii i-au respins definitiv cererea.

SORIN BLEJNAR_ANAF_2010_AGERPRES crop
FOTO Agerpres

Declaraţiile celorlalte persoane implicate în dosar îl contrazic însă pe fostul preşedinte al ANAF. Dan Stroe, fost director de achiziţii al Fiscului, cercetat în acelaşi dosar, a recunoscut că Sorin Blejnar i-a cerut să direcţioneze către anumite firme contractele, pentru a primi în schimb comisioane.

„Am avut o discuţie generală despre această problemă, eu cu Sorin Blejnar, la puţin timp după angajarea mea în cadrul ANAF, spunându-mi că trebuie să strângem nişte bani pentru partid şi pentru noi doi; cred că acesta se referea la formaţiunea politică aflată la guvernare în acea perioadă”, potivit probelor din dosar.

Mai mulţi martori, printre care şi fostul lider al PDL Gheorghe Ştefan, au confirmat aranjamentele cu reprezentanţii firmei, care ar fi fost de acord să plătească peste 13 milioane de lei pentru a-şi asigura contractul cu Fiscul. Aşa au aflat procurorii şi cum au ajuns banii la Sorin Blejnar, fapt confirmat de un alt martor.

"Am fost prezent la o parte din aceste întâlniri care au avut loc în biroul lui Stroe Dan şi am văzut cum acesta îi înmâna lui Sorin Blejnar sume mari de bani, introduse în cutii de carton dintre cele în care se ambalează hârtia de copiator format A4.", arată datele din dosar.

Astfel ar fi ajuns la cei doi peste 13 milioane de lei, comision de la o singură firmă, susţin anchetatorii. Însă cercetările continuă, pentru că şi alte societăţi au reclamat că s-au confruntat cu solicitări similare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri