Sorin Frunzăverde, urmărit penal pentru instigare la șantaj

Data publicării:
sorin frunzaverde - 5531910-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

FOTO: Mediafax Foto

ACTUALIZARE 15:40 Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin este urmărit penal pentru instigare la şantaj şi folosirea funcţiei şi a influenţei.

Sorin Frunzăverde a fost interogat vineri aproape patru ore la DNA, după ce, cu o zi înainte, procurorii au percheziţionat sediul CJ Caraş-Severin şi domiciliul președintelui CJ Caraș-Severin.

Acuzaţiile sunt conturate în jurul unor posibile infracţiuni săvârşite anul trecut, în perioada turului al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Procurorii au decis ca ancheta în cazul liberalului să se desfăşoare cu suspectul aflat sub control judiciar. 


Joi, biroul său de la Consiliul Județean Caraș-Severin, precum și locuința din orașul Reșița au fost percheziționate de procurorii DNA Timișoara. 

Contactat de Digi 24 Timişoara, acesta a declarat, joi, că aşteaptă o citaţie din partea procurorilor, iar ancheta ar avea legătură cu modul în care s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale în turul al doilea. 

Procurorii au început urmărirea penală în acest dosar, pentru fapte de corupție, însă in rem, asupra faptelor.

Sorin Frunzăverde a venit vineri la DNA însoțit de avocat, dar calitatea în care a fost chemat - de martor sau de suspect - nu a fost comunicată încă public de procurorii DNA.

Anchetatorii vor să afle, totuși, dacă Sorin Frunzăverde ar fi pus presiune pe 20 de primari din județul său, cărora le-ar fi sugerat să strângă un număr suficient de voturi pentru candidatul PNL la alegerile prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis. Surse judiciare susțin că Sorin Frunzăverde i-ar fi amenințat că, în caz contrar, le va tăia fondurile.

Lucrurile se vor lămuri, probabil, astăzi, după ce ieri anchetatorii au ridicat mai multe documente de la adresele unde au efectuat percheziții.

Prima dintre adresele la care au descins, joi, anchetatorii a fost chiar locuinţa lui Sorin Frunzăverde. Oamenii legii nu au zăbovit prea mult, deoarece acesta nu a fost găsit acasă.

Anchetatorii au mers şi la Consiliul Judeţean. O ultimă verificare s-a făcut la o altă instituţie cu care Sorin Frunzăverde are legături strânse - la Camera de Comerţ şI Industrie, unde bănuiesc că Sorin Frunzăverde şi-ar petrece mare parte din timp.

Şeful Consiliului Judeţean Caraş Severin a transmis reporterilor Digi24 informaţii despre acţiunea DNA care îl vizează: „Nu am primit încă o citaţie. Procurorii au căutat documente legate de modul în care s-au desfăşurat alegerile în turul doi al prezidenţialelor. Legat de Camera de Comerţ, eu sunt preşedinte fondator al instituţiei, mă duc să mănânc şi să mai discut cu prietenii de acolo. Nu am aici un birou unde să port negocieri. Recunosc că există parteneriate între Camera de Comerţ şi diverse instituţii locale, inclusiv Consiliul Judeţean, privind fonduri europene sau securitatea transfrontalieră cu Serbia”.

Sorin Frunzăverde a intrat în politică imediat după decembrie 1989 şi, patru ani mai târziu a devenit vicepreşedinte al Partidului Democrat, funcție pe care a deținut-o până în 2012. Atunci a schimbat barca politică şi s-a înscris în PNL, unde ocupă funcția de vicepreședinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri