Sari la conținut

Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a ajuns astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a dat declaraţii în calitate de martor în dosarul Belina. La ieșirea din sediul DNA, Sorin Grindeanu nu a oferit prea multe explicaţii.

Actualizare: Sorin Grindeanu a plecat de la DNA.

„Am fost audiat în calitate de martor în același dosar ca și în septembrie. (În dosarul Belina?) Aşa. Da. Nu cred că au fost lucruri noi, sunt chestii procedurale. Cred că a văzut toată țara că am fost la acel celebru pescuit. Am fost o singura dată. Sunt lucruri pe care le-am mai declarat. Am fost la pescuit. Am pescuit. M-am întors la Bucureşti”, a spus Sorin Grindeanu.

Întrebat în ce relație se mai află acum cu Liviu Dragnea, fostul premier a răspuns că este „sinusoidală”.

Știți că sunt matematician”, a completat el zâmbind.


Din informațiile de la această oră, fostul premier PSD este audiat ca martor în dosarul Belina.

În acest dosar, săptămâna trecută a fost începută urmărirea penală a fostului vicepremier Sevil Shhaideh, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, împotriva unui director din Ministerul Dezvoltătii şi Regionale şi Administraţiei Publice şi a fostului şef al Consiliului Judeţean Teleorman Adrian Gâdea.

Procurorii spun că în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total în acest dosar este de 8,8 milioane de lei.

Sorin Grindeanu a mai fost audiat la DNA, în calitate de martor, în septembrie 2017 în dosarul Tel Drum„Nu pot să vă spun... Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”a spus Grindeanu, după ce a fost audiat peste trei ore.

Tot atunci a fost audiat și fostul prim-ministru Victor Ponta

 

Pe aceeași temă