Sari la conținut

Sorin Oprescu a mulțumit când i-a fost înmânată mita pentru lucrările de la palatul Mogoșoaia

 

Foto: Agerpres

Schimbul de replici dintre primar și cel care i-a înmânat suma de bani apare în interceptările de la dosar, conform aceleiași surse.

Că inculpatul cunoștea proveniența ilicită a sumei de bani primită, rezultă în mod clar din conținutul dialogului purtat cu Popa Bogdan Cornel, în locuința sa, când imediat după remiterea banilor, spunându-i-se „25 de la Mogoșoaia”, reacția inculpatului a fost aceea de a spune „Da, da, da! Mulțam!” (...). Întrebat cu privire la acest aspect, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a declarat în fața judecătorului că nu a auzit particula 'Mogoșoaia', întrucât la acel moment îl conducea spre ieșire pe doctorul (...), care venise în vizită”, se arată în motivare.

Explicația dată de Sorin Oprescu nu a fost considerată credibilă de instanță, care a apreciat că „informația primită de la denunțător: „25 de la Mogoșoaia” nu este deloc amplă, iar fraza este extrem de scurtă, pentru a putea fi asimilată în întregime, cu foarte multă ușurință”.

În plus, instanța a constatat că din probele de la dosar rezultă că Bogdan Popa a rostit acea frază în timp ce îi înmâna lui Oprescu punga de cadouri în care se afla suma de bani, iar răspunsul inculpatului „Da, da, da! Mulțam!” a venit cu promptitudine. De asemenea, s-a constatat că o vizită a doctorului despre care vorbea inculpatul nu a avut loc în acea seară.

Pe 7 septembrie, magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Măsura a fost contestată la Curtea de Apel București, care pe 14 septembrie a confirmat decizia primei instanțe.

Citiți și: C.T.Popescu: S.Oprescu le-a zis jurnaliștilor: „N-am luat șpagă, bă!”. Asta este proba cinstei! Eu cred că acest om este acuzat pe nedrept
Pe aceeași temă