Sorin Oprescu, adus la Spitalul Fundeni pentru analize oncologice

Data publicării:
sorin oprescu adus la spitalul universitar digi24 26 septembrie 2015


Actualizare 17:05. Sorin Oprescu a fost adus la Spitalul Fundeni.


Actualizare 16.20: Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu, a făcut declaraţii. 

„Necesită o supraveghere mai amănunţită. Nu (se simte, n.r.) foarte bine deloc. Sunt valori modificate în ceea ce priveşte hemoglobina – în sensul că în acest moment este de 8,5 de la 14, cât avea în momentul în care a fost încarcerat -, tensiunea cea mare este când 5, când este 16, când este 18, glicemia nu scade sub 240 sau, dacă scade, este la 40 sau 51. Din păcate, doamna doctor de aici consideră că sunt nişte lucruri normale”, a spus avocatul lui Sorin Oprescu.

„Acele valori le-a constatat domnia sa singur, pentru că singur îşi face şi injecţiile şi medicamentele. Noi suntem cei care i le punem la dispoziţie, nu statul român. Singur face aceste verificări, atât dimineaţa, cât şi seara”, a mai spus avocatul.

Acesta a precizat că edilul suspendat va rămâne internat la Institutul Oncologic cel puţin două zile.

„În acest moment avem documentele medicale actuale, eliberate de cei de la Spitalul Universitar, pe care le vom depune şi cu care sperăm să facem dovada că este incompatibil cu această stare de arest şi că, în acest moment, nu îşi poate ţine sub control toate afecţiunile pe care le are şi că poate ajunge la complicaţii foarte grave şi ireversibile”, a explicat Viorel Mocanu.  


Actualizare 15.00: 

Sorin Oprescu va fi dus din Arestul Central al Poliţiei Capitalei la Institutul Oncologic din cadrul Spitalului Fundeni. Un medic l-a consultat în arest şi a recomandat efectuarea unor analize oncologice. 

Analizele ar dura cel puţin 48 de ore.  

În cursul acestei dimineţi cererea prin care Sorin Oprescu solicita să fie internat din nou într-un spital civil pentru noi analize a fost respinsă. Medicii Ministerului de Interne au considerat că nu se impune o nouă internare, iar Poliţia i-a transmis edilului suspendat că poate beneficia de tratament doar în cabinetul medical din Arest.

Răspunsul conducerii Arestului Central al Poliţiei Capitalei a venit în urma unor recomandări făcute de medicii Centrului Medical al Ministerului de Interne, cei care se ocupă de supravegherea stării de sănătate a deţinuţilor aflaţi în Arestul din Bucureşti.

Aceştia au analizat recomandările făcute de medicii de la Spitalul Universitar, fişele lui Sorin Oprescu şi au decis că cea de-a doua solicitare de internare a edilului suspendat nu este întemeiată. Prin urmare, au recomandat respingerea cererii formulate de apărătorii lui Sorin Oprescu încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

De altfel, Sorin Oprescu a recunoscut în faţa judecătorilor că îşi administrează singur tratamentul pentru diabet.


Avocaţii lui Sorin Oprescu vorbeau, la sfârşitul săptămânii trecute, despre afecţiuni noi descoperite la ultimele investigaţii medicale făcute la Spitalul Universitar. Ei spuneau că ar fi apărut 12 boli despre care medicii nu ştiau până acum. Pe lângă diabet şi o boală cardiovasculară, despre care Sorin Oprescu ştia, avocaţii spuneau că acesta riscă să dezvolte un cancer pulmonar, pentru că investigaţiile au arătat un nodul pulmonar.

Pe de altă parte, mâine, Sorin Oprescu află dacă va rămâne în arest încă 30 de zile. Contestaţia împotriva acestei prelungiri se va judeca la Curtea de Apel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri