Sorin Oprescu s-a întors în arest

Data publicării:
oprescu primarie fb

Foto: Agerpres

Actualizare 16.20. Primarul suspendat al Bucureştiului a ajuns înapoi în arest. Astăzi a fost dus de la Institutul de Diabet la o clinică privată din apropierea Institutului Oncologic pentru analize oncologice, susţin surse medicale. La Institutul Naţional de Diabet edilul suspendat a stat în ultimele cinci zile pentru ca medicii să îi stabilizeze glicemia.


Primarul suspendat al Bucureştiului, arestat pentru luare de mită, a fost mutat pentru analize la o clinică privată din apropierea Institutului Oncologic, susţin surse medicale. El a fost externat astăzi de la Institutul Naţional de Diabet unde a stat în ultimele cinci zile pentru ca medicii să îi stabilizeze glicemia. După realizarea unor investigaţii oncologice, edilul suspendat ar urma să fie adus înapoi la Institutul Naţional de Diabet pentru supraveghere medicală, în cazul în care vor apărea complicaţii în urma acestor proceduri.

„Reporter: Cum vă simţiţi?

Sorin Oprescu: Puţin îngrijorat. Aştept să fac examenul să mă liniştesc şi eu din punct de vedere al sănătăţii!

Reporter: V-a afectat foarte mult arestul starea sănătăţii?

Sorin Oprescu: Tu ce crezi?

Reporter: Este mai bine la spital decât la arest, domnule Oprescu?

Sorin Oprescu: E bine să fiu sănătos!


Primarul suspendat, arestat preventiv pentru luare de mită, a stat 5 zile la Institutul de Diabetologie, el fiind bolnav de diabet și dependent de insulină. A fost adus aici vineri, de la Spitalul Fundeni, unde trebuia să i se facă o investigație pentru a stabili dacă un nodul pulmonar este de natură canceroasă. Nu a putut face însă investigația, pentru că nu avea glicemia stabilizată, prin urmare a fost transportat la Cantacuzino.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv la 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. De asemenea, Oprescu a fost internat joi la Spitalul Fundeni, după care a fost mutat la Institutul Paulescu.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri