Sorin Ovidiu Vîntu recunoaște acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu

Data actualizării: Data publicării:
vintu sov agerpres_4645398
Foto: Agerpres

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu recunoaște, într-o postare pe blogul său, acuzațiile din dosarul lui Bogdan Olteanu.

vintu sov agerpres_4645398
Foto: Agerpres

În (dosarul, n.r.) cu Bogdan Olteanu, lucrurile s-au încheiat în ceea ce mă privește. Voi fi condamnat prin procedură simplificată datorită recunoașterii și voi executa mandatul pe care-l voi primi”, a scris pe blog Sorin Ovidiu Vîntu.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale, este cercetat în arest la domiciliu pentru trafic de influență. Este suspectat că ar fi luat un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

Procurorii susțin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăți înregistrate în SUA și apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remiși lui Olteanu, la biroul unde acesta își desfășura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obținerea unui mandat de deputat. În acest context, din dispoziția lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanță politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri